Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kagylósaláta

Hozzávalók

  • 1 ek méz
  • 1 db citrom leve
  • 1 db lilahagyma
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • magozott zöld olajbogyó (ízlés szerint)
  • 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
  • 2-3 ek repceolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A mézet és a citromlevet alaposan összekeverjük, majd a lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és hozzákeverjük a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd egy szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
    2. A kagylót is egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a füstös-olajas levét. A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit egy tálba teszünk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, és óvatosan összekeverjük. Az elkészült salátát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.
    3. Közben ízlés szerint leszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret pirítunk hozzá.

    EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL >>>

    9 LAKTATÓ SALÁTA RIZS ÉS KRUMPLI HELYETT >>>

     

     

Megjegyzés

Tálaláskor a kagylósalátát ízlés szerint ropogósra sütött kiflikarikákkal, vagy éppen szendvicskenyérrel kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin