Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kagylóleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasba töltünk 2,5 dl bort, belemorzsoljuk a kakukkfűleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, és ízesítjük a felaprított fokhagymával. Hozzáadjuk a kagylót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedjük, 10 percig pároljuk, majdkiszedjük a kagylót.
  2. A főzőlébe tesszük a vékony csíkokra metélt zöldségeket, és 8-10 percig főzzük. Simára keverjük a tejszínt és a lisztet a maradék borral, majd ezzel sűrítjük a zöldséges levet.
  3. A kagylókat visszarakjuk héjastul vagy kibontva. Tálaláskor friss petrezselyemmel és pár csepp citromlével ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss