Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsazsíros hagymás pogácsa

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg hideg kacsazsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • A töltelékhez:
  • 4-5 fej hagyma
  • kevés kacsazsír
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája
  • 2 kanál tej

Elkészítés

Elkészítés: A cukros, langyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elmorzsoljuk a kacsazsírral, a sóval, majd 1 tojássárgát és 1 egész tojást hozzáadva összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük 2 órát.

Közben megdinszteljük a zsiradékon az apró kockára vágott hagymákat, kihűtjük.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, hajtogatjuk. Ismét hűvös helyre tesszük, majd 2 óra elteltével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

1 tojás sárgáját elkeverünk 2 kanál tejjel és sóval, és ezzel kenjük meg a pogácsák tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss