Elkészítés: A cukros, langyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elmorzsoljuk a kacsazsírral, a sóval, majd 1 tojássárgát és 1 egész tojást hozzáadva összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük 2 órát.
Közben megdinszteljük a zsiradékon az apró kockára vágott hagymákat, kihűtjük.
A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, hajtogatjuk. Ismét hűvös helyre tesszük, majd 2 óra elteltével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
1 tojás sárgáját elkeverünk 2 kanál tejjel és sóval, és ezzel kenjük meg a pogácsák tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre