Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsasült párolt savanyú káposztával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 sütnivaló kacsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • köménymag
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsát az aprólékai nélkül feldarabolunk, és besózzuk. Lábasba helyezzük, leöntjük 1 pohár vízzel, azután fedő alatt addig pároljuk - közben kevés vizet adogatva alá -, amíg megpuhul.

    Ekkor levesszük a fedőt, és saját zsírjában a húsdarabok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a zsírból kiszedve félretesszük.

    A zsírból 2 evőkanálnyit kiveszünk, és ebben sárgára pirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, és tovább pirítjuk. Beletesszük a 80 dkg - levétől kinyomkodott - savanyú káposztát, a köménymagot, szükség szerint kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, 2 dl tejföld keverünk bele.

    A kacsahúst a tányéron felszeleteljük, körítjük a káposztával, pár szem sült vagy főtt burgonyát is adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin