Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült narancsos mártással

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db kacsa
  • bors
  • zsír
  • A narancsos mártáshoz:
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 2 nagy narancs leve
  • 1 dl víz
  • 1 dl húsalaplé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát feldaraboltam, sóztam és borsoztam, majd kevés zsíron a kacsa zsírjában megsütöttem.

A narancsokat a héjuktól megtisztítottam, kis darabokra vágtam az egyiket, a másik levét kifacsartam. Egy kis lábasban a cukorral és a borral feltettem főni, gyorsan megpuhult, ráhintettem a keményítőt, a húslevessel és a vízzel felengedtem.

A sült kacsát krumplipürével és a narancsos mártással tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss