Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsasült hagymás tört burgonyával

Hozzávalók

  • Hozzávalók (a kacsasülthöz):
  • 6 db kacsacomb
  • 1 tv paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 pritamin (paprika)
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • Hozzávalók a (hagymás-tört burgonyához):
  • 1 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés (kacsasült):
    1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
    2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacombok tetejére tesszük.
    3.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőzacskó 2 csücskét levágjuk (elég egy pici lyuk a távozó gőzöknek), és egy tepsibe tesszük az egészet. 1 óra 40 percen át, vagy ha úgy látjuk, hogy elbírja, 2 órán át sütjük a zacskóba pakolt combokat. Ha a zacskó felpúposodna, meg kell szurkálni spéktűvel! Ha letelt a sütési idő, a zacskót középen kettévágjuk és az időközben keletkezett szaftos lével alaposan meglocsoljuk a combokat. Még 10-15 percig pirítjuk, majd villával ellenőrizzük, hogy jól átsültek-e a combok, majd egy tálra szedve hagymás-sós tört krumplival és párolt lilakáposztával tálaljuk.

    Elkészítés (hagymás-tört burgonya):
    1.) A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, lehéjazzuk és a sajtreszelő legnagyobb fokán lereszeljük.
    2.) A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a reszelt burgonyát, jól összekeverjük, megsózzuk, és azon melegiben tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Vedavida
Vadkacsa melléből és combjából csináltam meg, és nagyon finom lett! Köretből viszont a fele mennyiség is bőven elég. Köszi a receptet!
Morzsálós Mirza
Szia Liza, nagyon örülök, hogy sikerült a kacsasülted, szerintem ez egy olyan recept, ami minden háziasszony becsületére vágyik, és talán nincs is férfi a világon, aki ne szeretné. :-)) Nagyon szépen köszönöm a kedvességed, és boldog vagyok a sikereidtől! :-) Puszi: Mirza
Liza1123
Megcsináltam 2 hete, isteni lett :-) Életem első kacsasültje volt, rettegtem tőle, hogy kiszárad, vagy ízetlen lesz, de isteni volt :-) Ma viszont a férjemnek is megcsinálom, aki nagyon ínyenc, úgyhogy remélem ugyanolyan jól sikerül, mint múltkor. Köszönöm a receptet és sok boldogságot a kismamának :-)
gasztelek@gmail.com
sziasztok én már egyszer csináltam igy a kacsát isteni volt. Ma ismét csinálok remélem sikerüll.Üsv gaszt rozi
Morzsálós Mirza
Kedves Évi, hagyományosan villával kellene összetörni a főtt burgonyát, de én reszelve jobban szeretem, pusztán ezért írtam így a receptet. De jogos a felvetés! Szóval, ha nekiállsz, akkor törd össze villával, vagy krumplinyomóval! :-) Köszi szépen, hogy szóltál! :-) Üdv, Mirza
Évi48
........és párolt káposztával,ahogy a képen látom. A reszelt burgonya mitől tört burgonya? Egyébként nagyon finom étel ez a recept.

Hasonló Receptek

Magazin