Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsasült ananászos édesburgonyával

Hozzávalók

  • 4 db egész kacsacomb vagy kacsamell
  • bors
  • 1-2 ek olaj
  • 70 dkg édes burgonya
  • 3 ek vaj
  • 1 doboz daraboltananász konzerv (vagy 1 kisebb friss ananász)
  • bors

Elkészítés

    1. A konyhakész kacsahúst, megsózzuk, megborsozzuk, pár percig állni hagyjuk.
    2. Serpenyőben, a felhevített olajon, a húsokat mindkét oldalon pirosra sütjük, oldalanként 4-5 percig. Felöntjük az ananászlével, és egy kevés vízzel. Alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk, amennyiben szükséges, a folyadékot pótoljuk. A szósz így sűrű, karamellizált, édeskés lesz.
    3. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és ebben többször megforgatva puhára pároljuk a burgonyaszeleteket. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, sózzuk, borsozzuk.( Friss ananászból készítve, együtt puhítjuk a burgonyát és ananászt.)
    4. Megforgatjuk és átmelegítjük a köretet. 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin