Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsasült almával

default user icon
3 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész kacsa
  • majoranna
  • rozmaring
  • kb. 1 kg alma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Alaposan megmossuk a kacsát, majd belülről alaposan megkenjük majorannával és rozmaringgal, teletömtjük a pocakját friss almával. Ezután a bőrét itt-ott felszúrjuk, és egy jó marék fokhagymát dugdosunk alá.

    A bőrét kívülről só és bors keverékével bedörzsöljük, evőpálcikából faragunk hústűket, hogy összetűzzük a töltemény mögött a bejáratot, és a tepsibe fektetjük, vastagra vágott hagymákra. Kapjon maga mellé egy fél pohár vizet, letakarjuk fóliával, és betoljuk a sütőbe. A bőrét kockásra bevagdossuk, hogy a zsírja jobban kisüljön.

    Kb. 3-3,5 órára a sütőbe tesszük, ebből az utolsó 30 percet már grillezzük, időnként locsolgatva a saját zsírjával, hogy a bőre szép ropogós, barna legyen. Krumplipüré illik hozzá.

    Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

korena
180 C-on sütöttem úgy 2 órán keresztül. Mennyei lett. Már többször elkészítettem. Imádjuk. Köszönöm a receptet.
korena
Bár kiderülne, hogy hány fokos sütőben kell sütni a kacsát... akkor tudnám használni a receptet...
Nanasnani
Hali! Egyik kedvencem a kacsa, remek a recept, gratulálok! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin