Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamelles téli saláta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db füstölt kacsamell
  • 1 db cikória
  • 1 csokor vízitorma
  • 10 dkg gránátalmamag
  • 1 db nagy narancs vagy grépfrút
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg kenhető natúr joghurtsajt
  • bors
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A kacsamellet nagyon vékony szeletekre vágjuk. A leveleire szedett cikóriát összeforgatjuk a vízitormával és a gránátalmamagokkal.
  2. A narancsot vagy a grépfrútot meghámozzuk, és a fehér héj eltávolítása után apró darabokra vágjuk. Az olajat sóval, borssal ízesítjük, kikeverjük a lágy joghurtsajttal, majd a fahéjjal fűszerezzük.
  3. Az előkészített hozzávalókat a fahéjas joghurtba forgatjuk. A salátát kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Ezt a vitaminokban gazdag, szem- és lélekvidító eledel előételnek, könnyű vacsorának és irodai ebédnek egyaránt tökéletes.
Maradék hideg kacsamellel is kipróbálhatod.
A vízitormát elhagyhatod vagy frissen levágott, enyhén csípős ízű zsázsával helyettesítheted.
Joghurtsajtot labneh néven keress a keleti élelmiszerek boltjában. A hipermarketekben hazai gyártású termék is kapható (pl. a Tescóban dobozos Hajdú mediterrán joghurtsajt).

Recept és fotó: Le Creuset / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek