Elkészítés: A megmosott, leszárított kacsamellet sóval, borssal, a dijoni mustárral ízesítjük, majd serpenyőben a forróm olajon minden oldalát pirosra sütjük néhány perc alatt. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínre a közepét. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Közben a meghámozott kimagozott körtét kisebb darabokra vágjuk, a mézes vörösborban puhára főzzük és kihűtjük. Ekkor leszűrjük, krémesre turmixoljuk.
A kalácsszeletek széleit levágjuk, és 4-4 egyforma, kicsi kockára daraboljuk. A sült kacsamellet éles késsel vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a hideg körtekrémből 1-1 kiskanállal a kalácsszeletekre teszünk, ráfektetünk 1-1 szelet kacsamellet, és friss petrezselyemmel díszítjük. Hidegen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre