Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamellel töltött rizspalacsinta gyömbéres szilvamártással

60 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 15 dkg rizsliszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • olaj (a serpenyő kenéséhez)
  • A szilvamártáshoz:
  • 1 fej lilahagyma (kisebb)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 25 dkg szilva
  • 1 dl víz
  • 1 ek balzsamecet
  • diónyi friss gyömbér (hámozva, reszelve)
  • 2 ek cukor
  • vaj
  • Töltelékhez:
  • 30 dkg bőrös kacsamell filé
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 tk szárított, őrölt gyömbér
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 0,25 dl sötét szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 db feketeretek (kisebb)
  • 1/2 darab kígyóuborka
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A palacsinta tészta hozzávalóit, a rizslisztet, a sót, a tojást, az olívaolajat, a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük, legalább fél órára állni hagyjuk. Sütés előtt átkeverjük a masszát és ellenőrizzük az állagát - szükség szerint ásványvizet vagy lisztet keverhetünk még hozzá.
  2. Az első palacsinta sütése előtt a teflonos palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük és előmelegítjük. 1-1 merőkanálnyi tésztából közepes hőfokon minél világosabbra sütjük a palacsintákat.
  3. Elkészítjük a szilvamártást. A lilahagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon egy csipet só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. A szilvát kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A hagymához adjuk és magasabb hőfokon sütni kezdjük. Amint a szilva is átmelegedett, hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a gyömbért, a cukrot és a sót. Közepes hőfokon fél óra alatt párszor átkeverve összefőzzük. Ha szükséges, kevés vizet pótolhatunk a főzés során. Botmixerrel pürésítjük és szűrőn áttörjük a mártást. Az ízét véglegesítjük szükség szerint só vagy cukor hozzáadásával, majd hozzákeverjük a vajat.
  4. Elkészítjük a kacsát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy kisebb tepsit vagy hőálló tálat. A kacsamellen a bőrt beirdaljuk, majd a hús mindkét felét bőven bedörzsöljük a sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és fokhagymaporral.
  5. Egy száraz serpenyőt közepesen magas hőfokon előmelegítünk. A kacsamellett bőrös oldalával lefele a serpenyőbe helyezzük, és a bőr pirulásáig, körülbelül 4 percig sütjük. Megfordítjuk, a másik oldalát is sütni kezdjük. 2 perc elteltével a serpenyőbe öntjük a szójaszószt és a mézet is, ezzel további 2 percig sütjük a húst úgy, hogy a bőrös felet ne érje a folyadék.
  6. A húst a tepsire tesszük bőrös felével felfele. Megkenjük a serpenyőben visszamaradt, ekkorra már összesűrűsödött mézes szójaszósszal. A sütőben körülbelül 8 percig sütjük. Ha kész, 5-10 percig állni hagyjuk, csak ezt követően szeleteljük.
  7. Az uborkát is és a retket is vékony lapokra, majd hasábokra (julienne-re) vágjuk. A retekhez adunk egy csipet sót, pár percig állni hagyjuk, majd átnyomkodjuk. A palacsintát a zöldségekkel, hússal és mártással betöltjük, szorosan feltekerjük. Félbe vágjuk, a maradék mártással tálaljuk.

PALACSINTATORTA HÚSOS-ZÖLDSÉGES TÖLTELÉKKEL >>> 

 

Megjegyzés

Különleges ízvilágú tekercsek. Megmaradt sültből is elkészíthető. - Hklarissz

Ezek is érdekelhetnek

Friss