Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.

Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 perc után még 5 percig grillezem.

Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.

Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb.(Ráadásul az irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De - mivel pácoltam - így is omlós lesz a hús.

Megjegyzés

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de - legyünk őszinték - a kacsa az ízesebb, finomabb. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss