Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsamell rozmaringos meggyraguval

Hozzávalók

  • 2 darab kacsamell
  • 1 ág rozmaring
  • őrölt bors
  • 10 dkg meggybefőtt
  • 1 dl meggylé
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk méz
  • 1 csipet rozmaring

Elkészítés

    1. A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.
    2. Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.
    3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a  zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
    4. Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.
    5. Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin