Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell paradicsomos babsalátával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt bab (lóbab, vörösbab, fehérbab, akár vegyesen, konzerv is lehet)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • kakukkfű
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • A kacsamellhez:
  • 50 dkg hízott kacsamell
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 dl vörösbor
  • 1 szál répa
  • 1 szál póré fehér része
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál egész bors
  • 0,5 dl vörösborecet

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellet bepácoljuk, amihez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 4 evőkanál forró olajon megpirítjuk. Rádobjuk a borsot, felengedjük a vörösborral és az ecettel, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd a már kihűlt páclébe tesszük bőrével lefelé. Ügyeljünk arra, hogy a húst teljesen ellepje. 1 éjszakát pihentetjük hűvös helyen.

Másnap a vöröshagymát szálasra, a fokhagymát finomra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáöntjük a paradicsomot, sózzuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig főzzük. A babot leszűrjük, és a paradicsomos szószhoz öntjük, még 10 percig főzzük, hogy jó sűrű legyen. Félrehúzzuk, belekeverjük a felaprított petrezselymet, és hagyjuk kihűlni.

A kacsamellhez serpenyőben olajat hevítünk, a mellet kiemeljük a pácléből, felitatjuk a nedvességet róla, és a beirdalt felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Pirosra sütjük a bőrt, nem forgatjuk. Amikor már piros, megfordítjuk, és 100 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Kivesszük, pihentetjük 5 percet, majd vékonyra szeleteljük, és a babsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss