Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsamell káposztával és burgonyával

Hozzávalók

  • 50 dkg kacsamell
  • 2 dl olaj
  • szárnyas fűszersó
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej
  • 1 fej káposzta
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 tk ételecet
  • őrölt kömény
  • víz

Elkészítés

    1. A kacsamellet csíkokra vágjuk. A fűszersót az olajban elkeverjük és bele helyezzük a kacsamell csíkokat. A húst az olajos pácban hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pácoljuk. A pácolt húst kevés olajon, fedő alatt puhára sütjük.
    2. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
    3. A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk a tetejére, majd egy csipet sót teszünk rá. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot,az őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt, időnként megkavarva puhára és aranybarna színűre pároljuk.

      ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAL >>> 

Megjegyzés

Puha, omlós kacsamell recept

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin