Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsamell káposztás kölessel

Hozzávalók

  • 4 db közepes kacsamell
  • fekete őrölt bors
  • 4 dl almalé (100 %-os)
  • növényi olaj
  • 20 dkg köles
  • 1 db kisebb fej káposzta
  • 2 db édes alma
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A kacsamelleket enyhén lefagyasztjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
    2. A szeleteket egy üvegtálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntünk annyi almalevet, hogy ellepje. Minimum 30 percet állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és egy serpenyőben egy kevés olajon néhány perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
    3. A kölest háromszoros, sós vízben puhára főzzük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és olajon egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt almát, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, és összeforgatjuk a főtt kölesssel. A kacsamell mellé tálaljuk.

      Íme a recept videón >>>

      Felcsiki Tünde tippjei és receptjei >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin