RECEPT

« vissza

Kacsamájpástétom

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kacsamájpástétom

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 45
  • Elküldve: 30

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg kacsamáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál libazsír
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 cl konyak
  • 2-3 dl tej
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.

Teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, beledobom az apróra vágott hagymát, gyengén sózom, üvegesre pirítom. Mehetnek rá a kacsamájdarabok és a zúzott fokhagyma is, sózom, fűszerezem törött borssal és majoránnával, puhára sütöm. Lehúzom a tűzről, hagyom kihűlni.

Előveszem a robotgépet, annak is aprítós funkcióját alkalmazom, de merülő turmix is jó. Beledobom a májat, hozzáadom a tejszínt és a konyakot, pürésre pépesítem. Természetesen kóstolom, ha kell, még fűszerezem, ha állaga túl sűrű, adok még hozzá libazsírt, jól összedolgozom a géppel.

Egy őzgerincformát kibélelek fóliával, belekanalazom a májpástétomot, szépen eloszlatom benne, tömörítem, néhány órára berakom a hűtőbe, tálalásig ott pihen.

Kínálás előtt tálra helyezem, szeletelt keménytojással, zöldfélékkel és karikázott lilahagymával díszítem. Pirítóst vagy friss kenyeret adok mellé.

Megjegyzés:

Reggelire, vendégváróra isteni finom, ajánlom mindenkinek! Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 22. (hétfő) 20:18
    Örülök, hogy ízlett, a lila hagyma lekvár nagyon jól hangzik mellé! Üdv Nani.
Receptválogatás
Adventi sütemények
Közeleg a karácsony, érdemes kitalálni, milyen adventi sütik kerüljenek az asztalra. Válogass adventi süteményreceptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118630_toltott-kaposzta-110.jpg Töltött káposzta

Azt mondják, a töltött káposzta melegítve az igazi. Kiváló téli étel, laktató és sokáig eltartható, akár két hétig is eláll az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept