Kacsamájpástétom

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30-40 dkg kacsamáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál libazsír
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 cl konyak
  • 2-3 dl tej
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.

    Teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, beledobom az apróra vágott hagymát, gyengén sózom, üvegesre pirítom. Mehetnek rá a kacsamájdarabok és a zúzott fokhagyma is, sózom, fűszerezem törött borssal és majoránnával, puhára sütöm. Lehúzom a tűzről, hagyom kihűlni.

    Előveszem a robotgépet, annak is aprítós funkcióját alkalmazom, de merülő turmix is jó. Beledobom a májat, hozzáadom a tejszínt és a konyakot, pürésre pépesítem. Természetesen kóstolom, ha kell, még fűszerezem, ha állaga túl sűrű, adok még hozzá libazsírt, jól összedolgozom a géppel.

    Egy őzgerincformát kibélelek fóliával, belekanalazom a májpástétomot, szépen eloszlatom benne, tömörítem, néhány órára berakom a hűtőbe, tálalásig ott pihen.

    Kínálás előtt tálra helyezem, szeletelt keménytojással, zöldfélékkel és karikázott lilahagymával díszítem. Pirítóst vagy friss kenyeret adok mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 4 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett, a lila hagyma lekvár nagyon jól hangzik mellé! Üdv Nani.
Kollerffy Mihályné 4 évvel ezelőtt
Kedves Nanasnani! Ma ez volt az előétel lilahagyma lekvárral, mindenkinek ízlett. Köszönöm a receptet! Üdv. Marika
Rozsnyai Gabriella 4 évvel ezelőtt
Szia Nani! Nagyon finom! :) üdv.Gabi
F.Kovács Judit 5 évvel ezelőtt
NANI! Köszönöm a gyors választ! Ez igazán jó hír...nálunk is hasonlóak az árak! Üdv: Judit
Fülöp Sándor 5 évvel ezelőtt
Hali Judit! Köszönöm a kérdést, húsba, illetve pénztárcába vágó! Mi sima pecsenye kacsa májból készítjük, ez nálunk, az Újpesti piacon olyan 1000.-Ft / kg áron kapható, szemben a hízott kacsamájjal, ami 4-5 ezer forint közötti áron van. Üdv mindenkinek Nani.
F.Kovács Judit 5 évvel ezelőtt
Egy kérdés....! Ez a pástétom hízott kacsamájból készül? Köszönöm!
Francsicsné Balasa Gabriella 6 évvel ezelőtt
Ez hadüzenet nélküli invázió, vigyázat, támad a Nani! Megbocsáthatatlan, még nem is reggeliztem :(( Kapitulálok, csak ide a tálat. Tripla grat.
Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Nani, Ez nagyon széééép!

Hasonló Receptek