Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsamájpástétom karamellizált dióval

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg kacsamáj
  • 3 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg dióbél
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Egy fazékban melegíteni kezdjük a bort. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, valamint a fokhagymát. A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a borban addig pároljuk, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd leturmixoljuk, és formákba öntjük.

    A bacont ropogósra sütjük, és a pástétomba tűzdeljük. A pástétomot ezután lehűtjük.

    A szalonna visszamaradt zsiradékán megkaramellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a dióbelet. Tálaláskor az egészet a pástétomra öntjük. A diós cukormázat megdermeszthetjük a kacsamáj tetején, de kínálhatjuk forrón is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin