Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamájpástétom karamellizált dióval

Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban melegíteni kezdjük a bort. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, valamint a fokhagymát. A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a borban addig pároljuk, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd leturmixoljuk, és formákba öntjük.

A bacont ropogósra sütjük, és a pástétomba tűzdeljük. A pástétomot ezután lehűtjük.

A szalonna visszamaradt zsiradékán megkaramellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a dióbelet. Tálaláskor az egészet a pástétomra öntjük. A diós cukormázat megdermeszthetjük a kacsamáj tetején, de kínálhatjuk forrón is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss