Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsamájpástétom barna vajjal

Hozzávalók

  • A pástétomhoz:
  • 5 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kacsamáj (sötét)
  • bors
  • friss kakukkfű
  • majoránna
  • babér levél (+ a tálaláshoz)
  • 4 dkg vaj
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 cl konyak
  • A barna vajhoz:
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A felaprított szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, majd lassan üvegesre pirítjuk.
    2. A tisztított darabolt májat ezután a serpenyőbe tesszük. Fűszerezzük és a vajat, a petrezselymet és a konyakot is rátesszük. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük. Robotgéppel pépesítjük.
    3. Cserép vagy porcelán tálaló edénybe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Babérral díszíthetjük. Lehűtjük.
    4. A barna vajhoz nem túl magas hőmérsékleten melegítjük a vajat. Ha elérte a színét, rögtön leszűrjük teaszűrön hideg edénybe. Így a barnulást is megállítjuk. A hűtőben kihűlt májra ráöntjük a hideg, de még nem dermedt vajat. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>>

    ASZALT ÁFONYÁS LIBAMÁJPÁSTÉTOM>>> 

    VÖRÖSBOROS CSIRKEMÁJPÁSTÉTOM>>> 

Megjegyzés

Tipp: Mixerrel lassú fordulaton pürésítsük a májat, állítsuk le többször a gépet hogy a zsiradék ne csapódjon ki!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin