Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsaleves gombóccal

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 1,5 kg pecsenyekacsa
  • 30 dkg leveszöldség
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db zöldpaprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 cikk kelkáposzta
  • szemes bors
  • kevés reszelt szerecsendió
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg kacsahús (a levesből)
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Mikor forr, a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot annyira mérsékeljük, hogy a leves csak gyöngyözzön. Beletesszük a petrezselymet, a zellerlevelet, a zellergumót, a zöldpaprikát, a gombát, a vöröshagymát, a fűszereket és a szerecsendiót.

Amikor a hús és a zöldségek majdnem megpuhultak, beletesszük a leveszöldséget, és belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Kb. 3 percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 15 percig ülepedni hagyjuk. Ezután a levest leszűrjük.

A mellhúst (ez kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, az üvegesre dinsztelt hagymával, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, majd gombócokat formázunk belőle (kb. 10 db lesz belőle).

Külön fazékban vizet forralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, és a főzővizet gyöngyöző forrásban tartva kifőzzük a gombócokat.

A levest a húsgombócokkal és a zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss