Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi kacsaleves cérnametélttel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db kacsanyak
  • 2-3 db kacsaszárnytő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1/4 db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 1 db zöldségleveskocka
  • frissen őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csilipaprika (elhagyható)
  • 12,5 dkg cérnametélt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A kacsanyakat és a szárnytőt gondosan megtisztítjuk, majd egy lábasba tesszük, és kissé lepirítjuk a felforrósított olajon.
    2. A zöldségeket meghámozzuk. A hagymát félbevágjuk, a kétféle répát felkarikázzuk. A zellert, a karalábét és a burgonyát felkockázzuk, majd mindent a húshoz adunk a leveskockával együtt. Kevergetve pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a babért meg a csilit, majd közepes lángon, lefedve kb. 90 percig főzzük.
    3. Tálalás előtt felforraljuk a levest, és kifőzzük benne a cérnametéltet. Végük pedig a leöblített, finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKELEVES

    LIBALEVES

    ZÖLDSÉGES BABLEVES

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin