Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsacomb pikáns mártásban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 kacsacomb
  • 6 dkg vaj
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • A mártáshoz:
  • 0,5 dl ecet
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1,5 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A kacsasütő tálat felmelegítjük, megolvasztjuk benne a vajat, és a bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a kacsacombokat. Oldalanként 5-5 percig pirítjuk.

Az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, letakarjuk, s magas hőfokon addig főzzük, amíg a kacsa megpuhul. A húslét leöntjük, és a kacsát letakarjuk.

Elkészítjük a mártást: az ecetet, a bort, a mustárt, a paradicsompürét, a metélőhagymát, a sót és a borsot összekeverjük. A fokhagymát és a hús levét hozzávegyítjük, s 10 percig magas hőfokon főzzük. A tejszínt és a kicsumázott, vékony csíkokra felvágott paprikát is hozzáadjuk, és 2 percig
főzzük.

A kacsadarabokat elrendezzük, ráöntjük a mártást, és tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss