Elkészítés: A kacsasütő tálat felmelegítjük, megolvasztjuk benne a vajat, és a bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a kacsacombokat. Oldalanként 5-5 percig pirítjuk.
Az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, letakarjuk, s magas hőfokon addig főzzük, amíg a kacsa megpuhul. A húslét leöntjük, és a kacsát letakarjuk.
Elkészítjük a mártást: az ecetet, a bort, a mustárt, a paradicsompürét, a metélőhagymát, a sót és a borsot összekeverjük. A fokhagymát és a hús levét hozzávegyítjük, s 10 percig magas hőfokon főzzük. A tejszínt és a kicsumázott, vékony csíkokra felvágott paprikát is hozzáadjuk, és 2 percig
főzzük.
A kacsadarabokat elrendezzük, ráöntjük a mártást, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre