Elkészítés: A farhátat kettévágom, a nyakakat egyben hagyom. A csontos húst beteszem egy fazékba, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, felöntöm vízzel,és lassú tűzön főzni kezdem.
Amíg a hús fő, elkészítem a galuskát és felvágom a zöldségeket. A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem, ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest.
A leveshez adom a zöldségeket.
Amikor a hús és a zöldségek is puhák már, kanállal beleszaggatom a galuskákat. Rövid idő alatt megfőzöm.
Zellerzölddel, chilipaprikával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre