Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsa Cabernet módra

MME MME
4 4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot megpirítjuk, a narancslevet, a vörösbort ráöntjük, a citromhéjat beleszórjuk, és addig forraljuk, amíg a karamell felolvad. A kacsát feldaraboljuk, megsózzuk, a felesleges zsiradékot lefejtjük róla, és kiolvasztjuk. Két-három evőkanál zsíron a húsdarabokat hirtelen átpirítjuk, majd egy tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mártással leöntjük, és lefedve, a sütőben közepes lángon egy órán át sütjük. Burgonyapüré illik hozzá.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon finom, irtó zamatos. Elveszi a kacsának azt a számomra furcsa ízét és illatát. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss