Juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg gomba (csiperke)
  • 20 dkg juhtúró
  • 12 dkg margarin
  • 2 közepes hagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • kb. 2-3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) 6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
    2.) Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
    3.) A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
    4.) A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet.
    5.) Egy jénait kivajazunk. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.
    6.) A gombákat a tejföllel és a maradék vajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülep Eva 3 évvel ezelőtt
En nem hasznalom a labakat, hanem vagy masra elteszem, de leginkabb csak a gombafejek mellett hagyom megsulni. A toltelek csak tomeny juhturo, es a tetejere fektetek egy karika szarazkobaszt, vagy egy kis szelet kolozsvari szalonnat, vagy barmilyet, ami van. At szoktam szurni egy fogpiszkaloval, hogy ne csusszon le a kolbasz, vagy szalonna. Finom levet enged a gomba. Remek eloetel, meg mindenki nagyon szerette, akinek kinaltam. A fopiszkapval aztan meg is lehet enni.
Rajczi Emilné Sándor Emese 9 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept! De azért a juhtúrót szerintem nem kell sózni! Ha kurkumát is raksz a töltelékbe, szép sárga színe lesz.

Hasonló Receptek

Magazin