Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, majd a fejét meg a szárát különválasztjuk. A kalapokat üregükkel felfelé kivajazott tűzálló tálba rakjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, az olajon néhány perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombaszárakat apróra vágjuk, a hagymára dobjuk. Nagy lángon 6-8 percig pirítjuk, ezalatt megpuhul és a leve is elfő. Megsózzuk, ételízesítőt is szórunk bele, majd a tűzről levéve a juhtúróval összekeverjük, és a gombafejek üregébe púpozzuk. Kevés tejföllel meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél valamivel nagyobb lángon (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) kb. 15 percig sütjük.
Ezalatt a mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a morzsát aranysárgára pirítjuk rajta. Tejföllel dúsítjuk, megsózzuk, citromlével ízesítjük.
Tálaláskor a töltött-sült gombára locsoljuk, végül fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre