Elkészítés: A csirkemelleket keresztbee bevágom széthajtom, a combok bőrét lehúzom (de nem teljesen, mert ez alá töltöm majd a tölteléket). Bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, és picit állni hagyom. A tölteléket a további hozzávalókból elkészítem. Zsemle nélkül folyósabb lesz, de akkor kevesebb tejföl is elég bele. A tölteléket a mellekre halmozom, összehajtom, hústűvel megtűzöm. A combokra visszahúzom a bőrt, és ez alá töltök, majd a bőrt is behintem fűszersóval. Pici olívaolajat locsolok egy sütőedénybe, egymás mellé fektetem a húsokat, mellédobom a babérlevelet, icipici vizet öntök alá, tetejére alufóliát teszek, és sütőbe tolom kb. 35 percre párolódni. Ezután még fólia nélkül 15-20 percig pirosra sütöm. Tetejére reszelt sajt pirítható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre