Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós-tökmagos aprópogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg juh túró
  • 20 dkg vaj 
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl langyos tej
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 2-3 tk só
  • 5 dkg hámozott tökmag + a tetejére

Elkészítés

    1. A tejet a cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk.
    2. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. 
    3. Egy tálban tesszük a lisztet a juhtúróval és a vajjal. Közepébe mélyedést alakítunk ki és beleönjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját és a sót. összedolgozzuk az alapanyagokat és végül hozzáadjuk a pirított tökmagot.
    4. Az egészet alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, meghintjük liszttel és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük.
    5. A megkelt tésztát átgyúrjuk néhányszor, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtuk és kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, majd mindegyik tetejét megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk tökmaggal. 
    6. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben hagyjuk még a pogácsákat kelni. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 

      GASZTROGABÓ A FACEBOOKON >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin