Héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, majd meghámozzuk. Lereszeljük egy tálba, és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. Hozzáadjunk a reszelt burgonyához a juhtúrót és az olvasztott vajat. Megborsozzuk, majd belekeverjük a finomra vágott snidlinget.
Egy tálba tesszük a lisztet, a tojást és a vizet, majd megsózzuk a masszát. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a félretett reszelt burgonyát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1 mm vastagságúra.
Kiszaggatunk belőle 8 cm átmerőjű köröket, majd mindre juhtúrós burgonyát halmozunk. Félbehajtjuk a töltött tésztákat, a széleket lenyomkodjuk villával.
Forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és az újraforrástól számítva 8–10 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a töltött tésztákat, majd megforgatjuk mindet egy kevés felforrósított olajon. Meghintjük az egészet felkockázott, megpirított baconnel és üvegesre pirított hagymával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre