Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós tekercsek muffinformában sütve

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dl tej
  • 1 ek cukor (csapott)
  • 5 dkg friss élesztő
  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 tk só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg juhtúró,
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 tk só
  • A másik töltelékhez:
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek só (csapott)
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, és a sót, majd az élesztőt és dagasztjuk. Lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Addig hagyjuk kelni, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A juhtúrót, villával kicsit áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat, ízesítjük pici sóval (vigyázva, mert a juhtúró is sós), és gépi habverővel simára keverjük. Egy-egy cipót téglalappá nyújtunk, megkenjük a töltelék 1/4-ével, és viszonylag szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm széles csigára vágjuk, amiket rögtön vajjal kikent muffin sütő mélyedéseibe rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A második tölteléknél a vajat tojássárgájával, sóval habosra keverjük, és aztán hozzá adjuk a sajtot is, és elkeverjük. Ezzel kenjük meg a lapokat.

JUHTÚRÓS SAJTOS RÚD >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss