Juhtúrós sztrapacska tótosan

default user icon
14 2.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg szalonna pörcnek
  • 20 dkg brindza (juhtúró)
  • 2 pohár tejföl
  • 50 dkg krumpli
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig.

    Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz (semmi tojás), hogy galuskatészta állagú legyen, sózzuk, majd a lobogva forró vízbe beleszaggatjuk, és egy picit tovább főzzük, mint a sima galuskát. Hirtelen leöblítjük és szűrőn tartjuk.

    Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával.

    Hozzá kefir, esetleg tejjel hígított tejfölital dukál. (Ha netán másnapra marad, lassú tűzön vagy sütőben melegíthető pici tejjel.) Nekem versenyen sikerült 20 perc alatt elkészíteni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kardos Tibor 4 évvel ezelőtt
Jó recept! Finom és elsőre sikerült. Én raktam a tésztába 1 tojást a biztonság kedvéért.
Barna Csilla 6 évvel ezelőtt
Mi meg nyögőnek hívjuk... Mindenki találja ki miért:P
Kárpátiné Bíró Erika 6 évvel ezelőtt
Valóban nem kell megfőzni a krumplit! Mi csak \"szuszogónak\" hívjuk, mert olyan finom és annyit lehet belőle enni, hogy csak szuszogunk tőle!:)
Kalmar Erzsebet 6 évvel ezelőtt
Bocs, a krumplit.
Kalmar Erzsebet 6 évvel ezelőtt
Egyaltalan nem kell megfozni a krumlit. A szlovak bryndzove halusky vagyis magyarul juhturos sztrapacska nyers reszelt krumlival keszul!!!!
Kiss Ildiko 6 évvel ezelőtt
A krumplit meg kell elotte fozni!!!!
majuci 7 évvel ezelőtt
Aki szereti a kapor izét az próbálja ki: a juhtúrós sztrapacskára tejföl szalonnatepertő és az egész gazdagon megszórva apróra vágott friss kaporral. Nagyon finom!
Aville 9 évvel ezelőtt
Egy másik receptben olvastam, hogy valaki apró kockákra vágja, és turmixgépbe teszi! Szerintem ez is szuper ötlet, akinek nincs robotgépe. Én ma azt hiszem kipróbálom! ;)
Márkusné Barkó Otília 9 évvel ezelőtt
Én a csillag alakú reszelőn szoktam reszelni, persze a nagyobb lyukún. Így semmi gond vele, nem szálas, nem nagy, és simán lehet szaggatni. :)
Gellért Mónika 9 évvel ezelőtt
Én a gyümölcscentrifugán szoktam átnyomni a krumplit:)Természetesen a levét és a "húsát" összekeverve használom...

Hasonló Receptek

Magazin