Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sztrapacska II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A galuskához:
  • 5 db öklömnyi krumpli (kb. 80 dkg)
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • Valamint:
  • 3 fej lilahagyma
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • kiskanálnyi zsír
  • 20 dkg juhtúró
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Megsózzuk, beleütjük a tojást, összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Fél óráig pihentetjük, ha kell, még adunk hozzá lisztet.

Amíg dagad a galuska, apró kockákra vágjuk a szalonnát és felszeleteljük a hagymát. Egy nagy edényben enyhén sós vizet forralunk.

Egy serpenyőben kiskanálnyi zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és puhára pároljuk. Egy másik lábasban alacsony tűzön összemelegítjük a juhtúrót a tejföllel, így sűrű krémet kapunk.

A galuskákat több részletben kifőzzük. Egy adag a sztrapacskák méretétől függően 10-15 perc alatt megfő.

A kész galuskákat lecsepegtetjük, tapadásmentes lábasba átrakjuk, kanalazunk rá a szalonnás-hagymás zsiradékból és a tejfölös-brindzás krémből, összekeverjük, és melegen tartjuk. A következő adagot is hozzáadjuk, mehet rá a szalonna és a juhtúró, és átkeverjük az első porcióval is. Így folytatjuk, míg ki nem fő az utolsó adag sztrapacska is.

Aki nem szereti, ha megpirul a galuska, máris fogyaszthatja. Aki pedig szereti, élénk tűzön lepiríthatja a sztrapacskát, és utána tálalhatja. Friss tejföllel, nyers lilahagymával verhetetlen! :)

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss