Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • só1 fej lila hagyma

Elkészítés

    1. A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozunk annyi lisztet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és a víz felszínére jöveteltől számított 2-3 percig főzzük a galuskákat.
    2. A szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Kiszedjük a pörcöket, és megforgatjuk a galuskákat a kisült zsíron.
    3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, végül a tetejére szórjuk a szalonnapörcöket, valamint a meghámozott, vékonyan felszeletelt lila hagymát. Forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin