Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozunk annyi lisztet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és a víz felszínére jöveteltől számított 2-3 percig főzzük a galuskákat.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Kiszedjük a pörcöket, és megforgatjuk a galuskákat a kisült zsíron.
  3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, végül a tetejére szórjuk a szalonnapörcöket, valamint a meghámozott, vékonyan felszeletelt lila hagymát. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss