Elkészítés: 1. Lereszeljük a krumplit a legveszélyesebb reszelőn, hozzáadjuk tojást, sót, lisztet, és annyi vizet, hogy nokedli állagú legyen. Lehet több is kell a lisztből, fajtája válogatja.
2. Kifőzzük, mint a nokedlit. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatón. Majd kivesszük, leöblítjük, és félretesszük.
(A vízbe szoktam tenni egy kis olajat, de elhagyható.)
3. A kifőzés közben felvágjuk a bacont, és megpirítjuk.
4. A mikróban kicsit rámelegítjük a juhtúrót a sztrapacskára.
5. Hozzáadjuk a pirított bacont és a tejfölt. Összekutymászoljuk, és már kész is.
Az én családom imádja, és alig bírják abbahagyni. Általában addig járnak rá, hogy vacsora előtt elfogy. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre