Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sztapacska

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Lereszeljük a krumplit a legveszélyesebb reszelőn, hozzáadjuk tojást, sót, lisztet, és annyi vizet, hogy nokedli állagú legyen. Lehet több is kell a lisztből, fajtája válogatja.

2. Kifőzzük, mint a nokedlit. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatón. Majd kivesszük, leöblítjük, és félretesszük.
(A vízbe szoktam tenni egy kis olajat, de elhagyható.)

3. A kifőzés közben felvágjuk a bacont, és megpirítjuk.

4. A mikróban kicsit rámelegítjük a juhtúrót a sztrapacskára.

5. Hozzáadjuk a pirított bacont és a tejfölt. Összekutymászoljuk, és már kész is.

Az én családom imádja, és alig bírják abbahagyni. Általában addig járnak rá, hogy vacsora előtt elfogy. :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss