Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós szalonnás galuska

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • olaj
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg juhtúró

Elkészítés

    1.

    A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. Fakanállal összedolgozzuk a lereszelt burgonyát a liszttel, a tojással és némi sóval. (Ha szükséges, közben hozzáöntünk vizet, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen. Ha túl lágy, kevés liszttel sűrítjük. Akkor jó, ha megáll benne a fakanál.)

    2.

    Forrásban lévő, bő sós vízbe szaggatunk a tésztából nokedliszaggatóval vagy vizezett vágódeszkáról késsel apró, hosszú galuskákat, és kb. 10 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Tésztaszűrővel kiszedjük, azonnal leöblítjük meleg vízzel, és olajjal vékonyan kikent tálba tesszük. Lefedjük a tálat.

    3.

    A füstölt szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk.

    4.

    A galuskát négy tányéron elosztjuk, rámorzsoljuk a juhtúrót és összekeverjük. A ropogósra pirított szalonnával megszórjuk. A kiolvadt szalonnazsírral is meglocsolhatjuk.

    BORJÚPAPRIKÁS JUHTÚRÓS CSUSZÁVAL>>> 

    JUHTÚRÓS-TÖKMAGOS APRÓPOGÁCSA>>> 

    JUHTÚRÓS VENDÉGVÁRÓ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin