A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. Fakanállal összedolgozzuk a lereszelt burgonyát a liszttel, a tojással és némi sóval. (Ha szükséges, közben hozzáöntünk vizet, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen. Ha túl lágy, kevés liszttel sűrítjük. Akkor jó, ha megáll benne a fakanál.)
Forrásban lévő, bő sós vízbe szaggatunk a tésztából nokedliszaggatóval vagy vizezett vágódeszkáról késsel apró, hosszú galuskákat, és kb. 10 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Tésztaszűrővel kiszedjük, azonnal leöblítjük meleg vízzel, és olajjal vékonyan kikent tálba tesszük. Lefedjük a tálat.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A galuskát négy tányéron elosztjuk, rámorzsoljuk a juhtúrót és összekeverjük. A ropogósra pirított szalonnával megszórjuk. A kiolvadt szalonnazsírral is meglocsolhatjuk.