Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós szalonnás galuska

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. Fakanállal összedolgozzuk a lereszelt burgonyát a liszttel, a tojással és némi sóval. (Ha szükséges, közben hozzáöntünk vizet, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen. Ha túl lágy, kevés liszttel sűrítjük. Akkor jó, ha megáll benne a fakanál.)
  2. Forrásban lévő, bő sós vízbe szaggatunk a tésztából nokedliszaggatóval vagy vizezett vágódeszkáról késsel apró, hosszú galuskákat, és kb. 10 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Tésztaszűrővel kiszedjük, azonnal leöblítjük meleg vízzel, és olajjal vékonyan kikent tálba tesszük. Lefedjük a tálat.
  3. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  4. A galuskát négy tányéron elosztjuk, rámorzsoljuk a juhtúrót és összekeverjük. A ropogósra pirított szalonnával megszórjuk. A kiolvadt szalonnazsírral is meglocsolhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss