Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sült gomba

MME MME
4/5
15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megpucoljuk, szárát eltávolítjuk. (Azt a másnapi gombás tojáshoz használhatjuk fel.) A fejeket megtöltjük a juhtúróval, majd picit megszórjuk borssal. Ezután nagyon forró zsiradékon kb. 2-3 perc alatt kisütjük. A gombát a kalapnyílásával felfelé helyezzük az edénybe, mert a megolvadó juhtúró másképp kifolyik. Utólag enyhén sózzuk, de ez el is maradhat. Ragyogó előétel, de igazán csak friss melegében jó.

Megjegyzés

Erdélyben tanultam. A legfinomabb - ottani szokás szerint - a boronatárcsán sütött flekken zsírjában, parázs felett kisütni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss