Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós-spenótos egytál

default user icon
3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg friss spenót
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 3 evőkanál mandulaforgács
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Előkészítés: A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
    A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).

    Elkészítés: A juhtúrót, a spenótot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük. Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizet evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát. Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 3-5 perc alatt a sütőben megpirítjuk. Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 602 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin