Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós sós sütemény

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 rész juh túró
  • 2 rész liszt
  • 1 rész margarin vagy vaj
  • reszelt sajt
  • kömény
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint vagy a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit meglágyulni, hogy könnyű legyen vele dolgozni. A juhtúrót, lisztet, margarint elmorzsoljuk, sózzuk (vigyázat, a juhtúró is sós!), és egynemű tésztává gyúrjuk.

    Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük.

    Másnap kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojássárgájával, és ízlés szerint vagy reszelt sajttal, vagy köménnyel meghintjük. Kis kockákra vagy rudakra vágjuk, és fóiával kibélelt tepsiben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt kisütjük.

Megjegyzés

A világ legegyszerűbb sós süteménye. Ha kicsit könnyebbre szeretnénk, 25 dkg liszthez 1 teáskanál ecetet rakhatunk (nem lesz savanyú tőle!). Frissen a legfinomabb, de el is áll, ha marad. Én 30-40 dkg túróból szoktam csinálni, az egy kiadós adag.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin