Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sertéskaraj tócsnibundában

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet kicsontozott karaj
  • 1 kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg juh túró
  • 1-2 kanál tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg füstölt sonka
  • A bundázáshoz:
  • 1 tojás
  • fél kiskanál só
  • fél kiskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 közepes burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk.

A juhtúrót a tejföllel összekeverjük, az apróra vágott kaporral fűszerezzük, és a pici kockára vágott füstölt sonkával gazdagítjuk.

A tölteléket a hús egyik oldalára halmozzuk, a másik oldalát ráhajtjuk. Kicsit összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Lisztben megforgatva félretesszük.

A bundázáshoz a felvert tojásokat megsózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd a liszttel és a tejföllel simára keverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, végül a hámozott nyers burgonyát belereszeljük.

A töltött hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, hogy körben mindenhol bevonja, majd forró olajban szép pirosra sütjük.

Burgonyapürével vagy vegyes zöldségkörettel, salátákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss