Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós saláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg rizs
  • 2 kis padlizsán
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 paradicsom
  • 10 evőkanál (olíva) olaj
  • 3 evőkanál fehérbor ecet
  • 2 teáskanál enyhén csípős mustár

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst puhára főzzük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A padlizsánt lemossuk, apróra vágjuk, besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk. A juhtúrót szétmorzsoljuk. A hagymát megmossuk, és karikákra vágjuk (keveset a zöld részéből is). A paradicsomot kimagozzuk, húsát apróra vágjuk.
    Elkészítés: A padlizsánt leöblítjük, lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olaj at, a padlizsánt megpirítjuk benne. Az ecetet simára keverjük a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olaj at. A zöldségeket a rizshez keverjük, ráöntjük az öntetet, és megszórjuk a juhtúróval.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1893 kJ/452 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin