Juhtúrós ravioli spárgaszószban

Hozzávalók

  • A raviolihoz:
  • 300 g liszt + a nyújtáshoz
  • 4 db tojás
  • 250 g juhtúró
  • A spárgaszószhoz:
  • 80 g vaj
  • 500 g fehér spárga
  • kristálycukor
  • citromlé
  • 350 ml cukrozatlan habtejszín
  • 200 ml tej
  • 0,5 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1.

    Gyúrjunk kemény tésztát a lisztből, 3 db tojásból és ½ tk sóból. Pihentessük 30 percen keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 mm vastagra.

    2.

    Nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk ki a tésztából köröket. Minden másodikra kanalazzunk egy keveset a juhtúróból, majd kenjük meg a tésztaszéleket a megmaradt, felvert tojással. Fedjük be az üres darabokkal, és nyomkodjuk össze a széleket. Lobogó, sós vízben főzzük ki a raviolikat.

    3.

    Pároljuk puhára a felforrósított vajon a megtisztított, meghámozott, feldarabolt spárgát. Ízesítsük 1-1 csipet sóval és cukorral, valamint egy kevés citromlével. Öntsük fel a tejszínnel, továbbá a tejjel, és forraljuk ki. Azután húzzuk le a tűzről, botmixerrel törjük krémesre, majd közepes lángon, kevergetve főzzük tovább addig, amíg kissé besűrűsödik. Osszuk el 4 db mélytányérban a spárgaszószt, halmozzuk bele a raviolikat, végül szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin