Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.
A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.
A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.
Paradicsomsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre