Juhtúrós rántott padlizsán

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db közepes padlizsán
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • ételízesítő
  • zsiradék

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.

    A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.

    A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.

    Paradicsomsalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin