Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós rántott padlizsán

MME MME
4/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.

A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.

A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.

Paradicsomsalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek