Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós rakott puliszka

MME MME
3/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricalisztet forró vízbe engedjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük, és sűrű péppé keverjük. Ha sűrű nagyon, hozzáöntünk a leszűrt léből.

A kikevert sűrű kását visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a fazék falától, ezután deszkára borítjuk, és fehér cérnával szeleteljük.

A felszelt puliszkát egy kikent tepsibe soronként lerakjuk juhtúróval rétegezve, míg tartanak az alapanyagok. Tetejére puliszka kerüljön.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és a rakott puliszka tetejére öntjük. Sütőbe dugjuk,
átforrósítjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Só azért nem kell, mert a juhtúró nagyon sós. Szemnek tetszetős sárga, fehér, piros, barna színek ragyognak, íze nagyon finom, tápláló, olcsó, gyors.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek