Juhtúrós puliszka

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • Fél l tej
  • 80 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 6 dkg margarin

Elkészítés

    Előkészítés: A tejet 1 l vízzel felforraljuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük (kb. 10–15 perc). Lefedjük és rövid ideig melegen tartjuk.
    Elkészítés: A puliszkát előmelegített tálra egyben kiborítjuk, és rászórjuk a juhtúrót. A margarint megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a puliszkát, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Ha önálló ételként tálaljuk, aludttejet, joghurtot, és alufóliában sütött burgonyát kínálhatunk hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

7 évvel ezelőtt
Igazad van kissemoke2003 ,kukorica dara kell hozzá. Én Erdélyben ettem hasonlót. Ott "rakottan" csinálják. 1 réteg puliszka , 1 réteg juhturó , vagy sajt . Ezeket rétegezve , az "utolsószint" puliszka, ennek tetejére füstölt szalonábol töpörtyü. Nagyon finom.
Kiss Emoke 7 évvel ezelőtt
a puliszkat ne kukorica lisztbol hanem darabol csinaljatok szerintem, mert kulonben olyan lesz mint a bebipapi.

Hasonló Receptek