Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós puliszka szalonnával

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg juhtúró
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 50 dkg kukoricadara
  • 2 l víz
  • 1 tk só
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A szalonna bőrét levágjuk, és felkockázzuk. Üvegesre vagy ropogósra pirítjuk (ki, hogy szereti). A vizet a sóval felforraljuk, majd takarék lángon beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük.
    2. A szalonna kisült zsírjával kikenünk egy jénait. Beleöntünk egy kevés puliszkát, majd nagy lyukú reszelővel ráreszelünk egy adag juhtúrót. Megkenjük tejföllel, és megszórjuk a szalonnával. Ezután ismét puliszkát öntünk rá, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden alapanyag el nem fogy. A tetejére puliszkát teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
    3. Végül 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a 1/2 kg darához. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá.

Haidel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek