Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós pogácsa IV.

default user icon
8 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 32 db-hoz:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet nagyobb tálba átszitáljuk. Kisebb tálkába teszünk belőle két evőkanálnyit, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és összekeverjük. Tetejét megszórjuk kevés liszttel, és langyos helyen addig kelesztjük (kb. 15 perc), amíg a tetején a liszt repedezni kezd.

    Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a margarint, és két tenyerünkkel elmorzsoljuk, majd a juhtúróval is jól összedolgozzuk. A margarinos, juhtúrós liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük az élesztős masszát, a tojássárgákat, a tejfölt és egy kávéskanál sót. Az egészet sima tésztává összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, megszórjuk liszttel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra hosszáig kelesztjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 3 cm vastag lapra nyújtjuk, és közepes nagyságú pogácsákat szaggatunk. Tepsibe rakjuk, a tetejét késsel megrácsozzuk, megkenjük tojással, és kb. 15 percig kelesztjük. A sütőbe tesszük, és kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Munka: kb. 35-40 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 db: 142 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

diviica
Nekem habkönnyű, nagyon finom pogácsa lett. A juhtúróm inkább juhsajt volt (tehát sovány). 5 dk zsírt és 20 dk vajat tettem hozzá, a 2 tojást egészben, a tejfölt nem mértem, amennyi kellett egy közepes keménységű tésztához. Kb. 1 óra hosszáig kelesztettem, + a tepsiben fél órát. A mennyiség stimmelt, a fél kg liszt is.
orbán emese
Vigyázzatok!Fél kiló helyett egy kiló liszt kell hozzá!Ez a baja csak.(kicsit se lényegtelen eltérés)
Myrtilleger
Én megsütöttem és nagyon finomra sikerült.A tésztáját nagyon lágy ra kell gyúrni, és én hajtogattam, majd a tepsoben is még egy órát pihentettem.Az arányt úgy változattam, hogy 30 dkg juhtúró és 20 dkg vaj.
Sziasztok! Látom nem túl pozitív a véleményetek a juhtúrós pogácsáról. Dehát mit vártatok? kiskegyed recept ....
Éden_
Ez egy szőrnyű, nyögvenyelő, ne süssétek meg!!
gingeer
Köszi, hogy figyelmeztettetek. Pogi receptet keresek, és ha nem írtátok volna előttem, hogy borzalom, tuti ezt választottam volna a juhtúró miatt... Ugyhogy köszi, hogy megóvtatok a csalódástól :o))))
Sz.Éva
nekem a sok kisérletezés ellenére sem sikerül a pogácsa mindig tömör lesz ha tudtok valami trükköt kérlek segitsetek elöre is köszi !
latsia
Ez valami szornyu! Le kellene venni a listarol, hogy masnak mar ne legyen rossz napja , ha megsuti!!

Hasonló Receptek