Juhtúrós pogácsa IV.

default user icon
8 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 32 db-hoz:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet nagyobb tálba átszitáljuk. Kisebb tálkába teszünk belőle két evőkanálnyit, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és összekeverjük. Tetejét megszórjuk kevés liszttel, és langyos helyen addig kelesztjük (kb. 15 perc), amíg a tetején a liszt repedezni kezd.

    Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a margarint, és két tenyerünkkel elmorzsoljuk, majd a juhtúróval is jól összedolgozzuk. A margarinos, juhtúrós liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük az élesztős masszát, a tojássárgákat, a tejfölt és egy kávéskanál sót. Az egészet sima tésztává összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, megszórjuk liszttel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra hosszáig kelesztjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 3 cm vastag lapra nyújtjuk, és közepes nagyságú pogácsákat szaggatunk. Tepsibe rakjuk, a tetejét késsel megrácsozzuk, megkenjük tojással, és kb. 15 percig kelesztjük. A sütőbe tesszük, és kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Munka: kb. 35-40 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 db: 142 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Diviánszkyné Katona Ilona 4 évvel ezelőtt
Nekem habkönnyű, nagyon finom pogácsa lett. A juhtúróm inkább juhsajt volt (tehát sovány). 5 dk zsírt és 20 dk vajat tettem hozzá, a 2 tojást egészben, a tejfölt nem mértem, amennyi kellett egy közepes keménységű tésztához. Kb. 1 óra hosszáig kelesztettem, + a tepsiben fél órát. A mennyiség stimmelt, a fél kg liszt is.
orbán emese 7 évvel ezelőtt
Vigyázzatok!Fél kiló helyett egy kiló liszt kell hozzá!Ez a baja csak.(kicsit se lényegtelen eltérés)
Szántó Boglárka 9 évvel ezelőtt
Én megsütöttem és nagyon finomra sikerült.A tésztáját nagyon lágy ra kell gyúrni, és én hajtogattam, majd a tepsoben is még egy órát pihentettem.Az arányt úgy változattam, hogy 30 dkg juhtúró és 20 dkg vaj.
9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Látom nem túl pozitív a véleményetek a juhtúrós pogácsáról. Dehát mit vártatok? kiskegyed recept ....
Bernadett 10 évvel ezelőtt
Ez egy szőrnyű, nyögvenyelő, ne süssétek meg!!
Ginger 10 évvel ezelőtt
Köszi, hogy figyelmeztettetek. Pogi receptet keresek, és ha nem írtátok volna előttem, hogy borzalom, tuti ezt választottam volna a juhtúró miatt... Ugyhogy köszi, hogy megóvtatok a csalódástól :o))))
Szeglánics Jenőné 11 évvel ezelőtt
nekem a sok kisérletezés ellenére sem sikerül a pogácsa mindig tömör lesz ha tudtok valami trükköt kérlek segitsetek elöre is köszi !
12 évvel ezelőtt
Ez valami szornyu! Le kellene venni a listarol, hogy masnak mar ne legyen rossz napja , ha megsuti!!

Hasonló Receptek