Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós pirog

default user icon

Hozzávalók

  • 75 dkg héjában főtt burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liptói túró (juhtúró)
  • 2,5 dl tejföl
  • újhagyma zöldje vagy metélőhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 15-20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

    1. A kihűlt főtt burgonyát meghámozzuk. A töltelékhez 15 dkg-ot finomra reszelünk, majd összekeverjük 5 dkg vajjal és egy kevés sóval. Hozzáadjuk a juhtúrót, újhagyma finomra aprított zöldjével ízesítjük, és kb. 1 ek tejföllel lazítjuk.
    2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Ráreszeljük a maradék burgonyát, megsózzuk, alaposan összedolgozzuk a tojással, majd rövid pihentetés után három részre osztjuk. A cipókat külön-külön kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, és a lapokból pohárral köröket szaggatunk. Mindnek a közepére tölteléket teszünk, majd a lapokat félbehajtjuk, és a széleket villával összenyomkodjuk. 
    3. Egy nagyobb edényben az olaj hozzáadásával sós vizet forralunk. Beledobjuk a pirogokat, és a forrástól számított kb. 6 percig főzzük, amíg feljönnek a víz színére. Ekkor leszűrjük, és tányérra tesszük.
    4. A maradék vajat felhevítjük. Beletesszük a felkockázott szalonnát, és ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük, és a zsiradékkal meglocsoljuk a pirogot. Rászórjuk a pörcöt, rákanalazzuk a maradék tejfölt, és újhagyma aprított zöldjével díszítjük.

Megjegyzés

- A töltelékbe is tehetsz egy kevés sült szalonnát.
- Újhagyma zöldje helyett snidlinget, kaprot használhatsz.
- Tejet vagy írót kínálhatsz hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin